Filler

Fillers har många användningsområden, bland annat kan fillers användas vid ansiktskonturering, läppförstoring, behandling av rynkor och ärr. Behandlingen går snabbt, resultatet ser du omedelbart, dessutom är konvalescens tiden begränsad. Resultatet av en fillerbehandling innebär ett fylligare, slätare och fräschare utseende.

Fillers är en mycket populär estetisk behandlingarna då det omedelbart ger resultat med låg risk och begränsad konvalescens. Idag är det därför allt vanligare att föredra fillers behandlingar framför kirurgi. Fillers består av hyaluronsyra som är ett fuktbindande sockermolekyl som förekommer naturligt i kroppen. Det är hyaluronsyra och kollagen som upprätthåller hudens lager och struktur, samt medverkar till att ge huden volym och fukt. Med åldern minskar den egna hyaluronsyran och huden blir slappare.

Filler behandling är lämplig när du:
- Har markerade och djupa linjer.
- Önskar mer volym i områden som läppar, kinder, haka, och/eller käklinje.
- Har ärr eller insjunkna områden orsakade av acne, trauma eller andra hudbesvär.
 
På Improve Clinic arbetar vi endast med kvalitetssäkra filler märke. Samtliga varumärken är baserade på hyaluronsyra och är icke-permanenta. Hyaluronsyran som finns i fillers hittas även naturligt i människokroppen, dock bryts ämnet ner över tid, detta innebär att hyaluronsyran som injiceras via fillers bryts även den successivt ner med tiden varav det ickepermanenta resultatet på en fillerbehandling. 

Fördelar och nackdelar med filler

Fördelar med filler
+ Behandlingen går snabbt. 
+ Möjlighet till lokalbedövning finns.
+ Resultatet kommer omedelbart.
+ Konvalescensen är begränsad.
+ Naturligt vackert resultat.


Nackdelar med filler
- Resultatet är ej permanent.
- För att bibehålla resultatet krävs därmed påfyllning av filler.
- Vid behandling kan blåmärken och/eller svullnad uppstå.

Inför en fillerbehandling

Du träffar en av våra certifierade och legitimerad behandlare för en personlig konsultation där vi tillsammans går igenom dina önskemål. Därefter rekommenderar vi behandling/ar som är lämplig/a, vi anger fördelar samt risker med vardera behandlingen vi föreslår.  Vi går igenom din hälsostatus samt eventuell medicinering. Ett beslut fattas därefter. I mån av tid kan du som klient utföra behandligen i ansultning till konsultationen eller så bokar vi en ny tid.

När passar det inte att utföra en fillerbehandling?

Om du har feber eller sjukdomskänsla i kroppen på behandlingsdagen. 
Om du är gravid eller ammar.
Om du har en lokal infektion vid området som ska behandlas.
Om du står på blodförtunnande läkemedel.

Efter en fillerbehandling

Tillbaka till arbete

Du som klient kommer att se resultatet av fillerbehandlingen direkt. De flesta kan gå tillbaka till arbetet dagen efter en fillerbehandling. observera att injektionsområdet kan bli rött och/eller svullet direkt efter en behandling, något som är normalt.

Svullnad lägger sig inom ett par dagar

Att behandla vissa områden på ansiktet med filler kan innebära ”extra känsliga områden” varav tendenser att få blåmärken, svullnad kan förekomma.
Inom ett par dagar och upp till en vecka ska svullnad ha lagt sig. Observera att den första svullnaden efter en läppbehandling kan dröja kvar längre än en vecka då läppar är ett känsligt område. Efter en fillerbehandling är det viktigt att tänka på att resultatet direkt efter behandlingen inte ska ses som det slutliga, ha tålamod och invänta tiden då eventuell svullnad har lagt sig.  Det slutgiltiga resultatet ses efter 4 veckor då fillern fått integrerar sig i vävnaden, svullnad lagt sig samt eventuella blåmärken. Det är också först då man kan avgöra om en eventuell komplettering behöver göras. 

Undvik andra behandlingar med upp till två veckor

Undvik samtliga hudbehandlingar de kommande två veckorna efter en fillerbehandling, exempelvis bör du undvika laserbehandlingar, kemiska peels, microneedling behandlingar.

Utsätt inte huden för extrem värme och kyla

Undvik att ta på det behandlade området de kommande 24 timmarna efter en fillerbehandling. Därefter kan du försiktigt tvätta ansiktet.  Undvik att utsätta huden för extrem värme och/eller kyla de första 48 tim. Undvik att träna, sola, badabastu samt vama bad de första 48 timmarna efter behandligen. 

Långvarigt men inte permanent resultat

Effekten av fillers är långvarig men inte permanent. För att bibehålla resultatet bör du utföra upprepade behandlingar över tid. En rimlig uppföljning av en behandling är efter 6 till 12 månader beroende på vilket område som har behandlats.