Microneedling/Dermapen

Dermapen eller microneedling är en behandling där små mikroskopiska nålstick skapas i huden för att slussa ner näringsämnen som bla hyaluronsyra. Resultatet är att släta ut, föryngra samt stimulera nytt kollagen i huden.

Microneedling orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar, närmare bestämt 12 sterila engångsnålar som skapar upp till 1300 mikrokanaler.Beroende på vilka indikationer som ska behandlas går nålarna olika djupt ned i huden. Mikro kanalerna gör det möjligt att slussa ned aktiva ämnen som exempel hyaluronsyra ned på djupet i huden.
Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan, tillväxtfaktorer frigörs och huden påbörjar proceduren att bilda kollagen. Även kapillärer i huden nybildas och totala resultatet av microneedling behandling innebär föryngring av huden samt en förbättring av hudens kondition och struktur.

Vi använder oss av franska Filorgas NCTF (New Cellular Treating Factor) som är en vitamincocktail och har bevisade positiva revitaliserande effekter på huden.
NCTF är en vätska som återställer den naturliga förlusten av hyaluronsyra och bygger upp huden igen, samt reparerar vävnad genom att påverkar den cellulära spridningen och blodcirkulationen.

Filorga NCTF stimulerar huden inifrån utan att förändra form och uttryck, huden känns fastare, mer strålande och mer återfuktad. Genom att tillföra hyaluronsyra och 53 näringsrika ingredienser (vitaminer, aminosyror, koenzymer, antioxidanter, mineraler och nukleinsyror) får huden extremt mycket näring, fina linjer jämnas ut och huden får ny glans och lyster. Med NCTF kan ansikte, hals, dekolletage och händer behandlas effektivt.

BEVISAD EFFEKT
+72% minskning av fina linjer & rynkor
+103% förbättring av hudton
+132% förbättrad återfuktning
+144% förbättrad ljusstyrka

Fördelar och nackdelar med microneedling

Fördelar med Microneedling:
+ Naturligt vackert resultat.     
+ Huden får uppfräschning, lyster och återfuktning.
+ Fördröjer hudens åldersprocess.
+ Passar alla åldrar 

Nackdelar med Microneedling: 
- Vissa kunder upplever behandlingen obehaglig, möjlighet till bedövningssalva finns.
- Kräver regelbudna behandlingar för att bibehålla resultat
- Ev svullnad, rödhet uppstår vid behandling

Inför en Microneedling behandling

Du träffar en av våra certifierade behandlare för en personlig konsultation där vi tillsammans går igenom dina önskemål. Därefter rekommenderar vi behandling/ar som är lämplig/a, vi anger fördelar samt risker med vardera behandlingen vi föreslår.  Vi går igenom din hälsostatus samt eventuell medicinering. Ett beslut fattas därefter. I mån av tid kan du som klient utföra behandligen i ansultning till konsultationen eller så bokar vi en ny tid.

När passar microneedling med Filorgas NCTF-vitamincocktail?

-Om du vill föryngra huden genom att stimulera återuppbyggnad.
-Reducera fina linjer och rynkor.
-Om du vill tillföra huden näringsämnen och vitaminer.
-Om du vill förbättra hudens lyster och textur.
-Om du önskar jämnare hudton.
-Reducera stora porer.
-Skin tightening/Hudåtstramning.
-Reducera ärr.
-Reducera hudbristningar.
-Solskadad hud.
 

Bedövningskräm kan appliceras på huden för att minska obehag inför en behandling.
Vanligtvis behövs 3-6 behandlingar med cirka 4-6 veckors mellanrum för att uppnå optimal resultat.

När passar det inte att utföra en microneedling behandling

-Om du är gravid eller ammande
-Har aktiv acne
-Om du har någon form av hudinfektion.
-Om du har herpes eller aktiv akne på området som ska behandlas.
-Om du har öppna sår, skärsår, eller skrubbsår på huden som ska behandlas.
-Om du har använt Roaccutan (isotretinoin) under de senaste 6 månaderna.

Efter en Microneedling behandling

Tillbaka till arbete

Du som klient kommer kunna se resultatet av behandlingen omgående, resultatet kommer att förbättras med tiden och efter den behandlingsplan vi har rekommenderat dig.Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Vi kan inte garantera att du slipper konvalescens tid, dock innebär ofta en microneedling behandling kort eller ingen direkt konvalescens tid vilket innebär att du kan gå tillbaka till arbete direkt efter en behandling. Observera att behandlingsområdet kan bli rött och/eller svullet efter en behandling, något som är normalt.

Ev rodnad som uppstår lägger sin inom ett par dagar

Din hud kan vara röd och eventuell kan ev viss svullnad uppstå efter behandling. Det är normalt  och lägger sig efter 1-2 dagar, men ibland upp till 1 vecka beroende på hur djup nålarna och behandlings indikation.

Undvik andra bhehandlingar med upp till två veckor

Använd inga aktiva substanser i din hudvårdsserie på 1 vecka efter behandlingen
Undvik smink på minst 24 tim. Undvik att ta på det behandlade område de första 12 timmarna.  Undvik laserbehandlingar, kemiskpeeling, filler och botox behandlingar på minst 1-2 veckor efter din behandling. 

Utsätt inte huden för extra värme och kyla

Undvik fysisk ansträngning eller bastubad som gör att svettas de första 48 timmarna efter en microneedling behandling. Undvik filler och botox behandling minst 1 vecka efter din behandling med microneedling.