PDO-trådar

 Behandling med PDO-trådar har många användsningsområden, hos oss arbetar vi med PDO-trådar i kombination med övriga injektionsbehandlingar. PDO-trådar har funnits länge på marknaden och har många positiva vetenskapliga studier bakom sig. 

Vi arbetar Rainbow Threads som funnits på marknaden i 8 å, det är PDO-trådarna sk icke hullingförsedda trådar, som ger ett lättare lyft. Vi har valt att erbjuda den behandling i kombination med andra injektions behandling ex filler under ögonen i kombination med PDO- trådar eller Profhilo för halsen i kombination med PDO-trådar.

MONO trådar - är en enkel typ av PDO-trådar som placeras ytligt i huden och verkar hudföryngrande genom att framför allt stimulera hudens kollagenproduktion. Mono- trådar är en vävd biologiskt nedbrytbar tråd (helt nedbruten efter 6mån) som rekommenderas för dess hudföryngrande och åtstramande effekt genom kollagen stimulering. Den har även positiv effekt på kroppens blod-och lymfcirkulation. Den leder till minskad slapphet genom att positionera om huden. För ögon området använder vi mono-trådar med u-kanyl som är som har utvecklats speciellt för att behandla ögonområdet och att ta bort mörka ringar, rynkor och påsar under ögonen. Genom sin unika design undviker man skador på blodkärlen vilket leder till minskad blödning, svullnad och blåmärken. Rainbow i ökar även kollagenstimuleringen i området.

Fördelar och nackdelar med PDO-trådar

Fördelar med PDO- trådar:
+Ger ett lättare "lyft"
+Kollagen- och elastinstimulerande
+Arbetar på hudens kvalité

Nackdelar med PDO- trådar
- Resultatet är ej permanent,
- För att bibehålla resultatet krävs därmed påfyllning regelbundet.
- Vid behandling kan svullnad samt blåmärken uppstå
 

Inför en behandling med PDO-trådar

Du träffar en av våra certifierade och legitimerad behandlare för en personlig konsultation fysiskt eller digitalt.  Konsultation har alltid varit en viktigt grund i vårt arbete, men nu  ett krav i samband med den nya estetiska lagen som infördes den 1 juli 2021. Det innebär att alla nya kunder som önskar en injektionsbehandling hos oss måste boka en konsultation först. Därefter innfaller det en betänkte tid på 48 timmar innan behandling kan utföras. Detta gäller inte om du är en återkommande kund och gör samma typ av behandling inom 6 månader. 
Under våra konsultioner går vi tillsammans igenom dina önskemål och förväntningar, vi ger dig skriftligt samt muntligt information om de behandlingen/arna du önskar utföra.  Därefter rekommenderar vi behandling/ar som är lämplig/a, vi anger fördelar samt risker med vardera behandlingen vi föreslår.  Vi går igenom din hälsostatus samt eventuell medicinering. 

När passar det inte att utföra en PDO behandling?

- Aktiv acne.
- Inflammerad rosacea.
- Benägenhet för keloid ärr.
- Roaccutan behandling de senaste 6 månaderna (beroende av hudens skick).
- Pågående infektion i kroppen och/eller huden.
- Gravida och ammande.

Efter en behandling med PDO-trådar

- Du som kund kan uppleva att du är öm, svullen kring det behandlade området. Ev blåmärken kan förekomma. 
-Undvik att tvätta/ta på 
ansiktet under de första 6 timmarna..

-Ingen solning under minst 24 tim
-Ingen träning, bastu eller ångbad på minst 48 tim
-Använd inte make-up under minst 6 timmar efter behandling
-Vi rekommenderar en underhållsbehandling 1-2 gånger per år.