Profhilo

Profhilo® är en stabiliserad produkt som finns kvar i huden i ungefär 28 dagar, under denna tid aktiveras fyra olika typer av kollagen och elastin genom långsam frisättning av Hyaluronsyra. Processen som beskrivs ovan ger tydliga, positiva effekter på vävnaden. Eftersom Profhilo® har den uppstramande/lyftande effekten på vävnaden vore det fel att påstå att den särskilda produkten endast är en hudbooster. 

Profhilo® är den första BDDE-fria stabiliserade injicerbara hyaluronsyrabaserade produkten som stramar upp huden och motverkar slapphet.

Produkten har en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra: 64 mg/2 ml. Den stärker och återfuktar huden och har dessutom remodellerande effekt på åldrande vävnad som börjar tappa sin spänst.

Profhilo® ger utmärkta resultat när den används som enda behandling och kan också kombineras med andra estetiska behandlingar.

Eftersom Profhilo® är en stabiliserad produkt finns den kvar i huden i ungefär 28 dagar, under denna tid aktiveras fyra olika typer av kollagen och elastin genom långsam frisättning av Hyaluronsyra.

Ovannämnda process ger tydliga, positiva effekter på vävnaden. Eftersom Profhilo® har den uppstramande/lyftande effekten på vävnaden vore det fel att påstå att den endast är en hudbooster.

När Profhilo injeceras används BAP-tekniken för att maximera effekten i områdena runt och under hakan, fördelarna med den särskilda tekniken är:

• Noggrant utvalda injektionspunkter i ansiktet -5 punkter per sida.
• Produktens specifika spädningsmekanism.
• Mindre smärta (långsam injektion).
• Lägre risk för blåmärken och hematom.
• Färre behandlingstillfällen.
• Bättre patientföljsamhet.

Prohilo görs i kur med minst 2 behandlingar och 4 veckors mellanrum, vissa klienter kan behöva 3 behandlingar för att uppnå resultat. Förutom ansiktet kan Profhilo även utföras på hals, dekoltage samt händer. 

Inför en behandling med Profhilo

Du träffar en av våra certifierade och legitimerad behandlare för en personlig konsultation fysiskt eller digitalt.  Konsultation har alltid varit en viktigt grund i vårt arbete, men nu  ett krav i samband med den nya estetiska lagen som infördes den 1 juli 2021. Det innebär att alla nya kunder som önskar en injektionsbehandling hos oss måste boka en konsultation först. Därefter innfaller det en betänkte tid på 48 timmar innan behandling kan utföras. Detta gäller inte om du är en återkommande kund och gör samma typ av behandling inom 6 månader. 

Under våra konsultioner går vi tillsammans igenom dina önskemål och förväntningar, vi ger dig skriftligt samt muntligt information om de behandlingen/arna du önskar utföra.  Därefter rekommenderar vi behandling/ar som är lämplig/a, vi anger fördelar samt risker med vardera behandlingen vi föreslår.  Vi går igenom din hälsostatus samt eventuell medicinering. 

Fördelar och Nackdelar

Fördelar: 
+Den återskapar förlorad vävnad.
+Den interagerar med din egen vävnad och kickar igång ny kollagenproduktion.
+Det är framförallt nedersta delen av ansiktet som får ett lyft. 
+ Mindre smärta pga färre injektioner samt långsam injektion.

Nackdelar: 
-Svullnad kan förekomma.
-Blåmärken kan förekomma. 
-Vissa kan behöva 3 behandlingar för att uppnå resultat.
- Behöver underhållas och fyllas på efter kur minst 1 gång/år.

Efter en behandling med Profhilo

Tillbaka till arbetet

Du som klient kommer inte se resultatet av behandlingen direkt. De flesta kan gå tillbaka till arbetet dagen efter en profhilo behandling. Observera att injektionsområdet kan bli rött och/eller svullet direkt efter en behandling,  oftast lägger det sig inom ett par timmar. 

Eventuell svullnad, blåmärken och andra behandlingar

Det kan förekomma svullnad direkt efter behandlingen som lägger sin inom ett par timmar. Det kan även förekomma svullnad som behöver ett par dagar på sig ibland en vecka för att lägga sig. Blåmärken kan även förekomma, de försvinner inom några dagar och upp till 1 vecka beroende på storlek. De första 6 timmarna efter behandlingen ska du inte sminka dig eller ta på instickställena, detta för att minimera risken för infektion. 

Utsätt inte huden för extrem värme och kyla

Undvik att ta på det behandlade området de kommande 24 timmarna efter en profhilo behandling. Därefter kan du försiktigt tvätta ansiktet.  Undvik att utsätta huden för extrem värme och/eller kyla de första 48 tim. Undvik att träna, sola, bada bastu samt bada varmt de första 48 timmarna efter behandligen. 

Långvarig men inte permanent resultat

Effekten av profhilo behandling är långvarig men inte permanent. För att bibehålla resultatet bör du utföra upprepade behandlingar över tid. En rimlig uppföljning av en behandling är efter 6 till 12 månader.