Skinbooster

Skinbooster med hyaluronsyra och multivitaminer är mycket populära behandlingar hos oss. Skinbooster behandlingar förebygger höst och vintertrötta ansikten som oftast saknar färg och lyster, men kan även utföras när som under året för extra glow. Behandlingen omfattar en kur på tre behandlingar med ca 2–4 veckors mellanrum. För att underhålla behandlingens resultat krävs därefter regelbunden behandling var 9 e månad.

Genom att injicera lättflytande hyaluronsyra och vitaminer in i hudens djupare lager får vi ett resultat av bättre hudkvalité, mer lyster, ökad elasticitet samt återfuktning på djupet. I takt med att vi blir äldre försämras hudens kvalité, huden blir tunnare och mer torr. Hyaluronsyran som finns i skinboosters binder fukt till huden och vitaminerna som finns i produkten förser huden med viktiga näringsämnen på djupet. En dag och/eller nattkräm som används på huden lägger sig endast på ytan medan skinbooster kommer igenom hudbarriären och arbetar inifrån och ut för bättre resultat av hudstruktur och lyster. Därför är en kombination av dessa två viktiga för att underhålla huden.  

Behandlingsområden med Skinboosters är större delar av ansiktet, runt ögonen, dekolltage och händernas ovansidor. Resultatet av en skinbooster är individuellt, exempelvis kan förbättrad hudton uppnås men även förbättring av hudens åldringsprocess såsom finare linjer samt återfuktning  på djupet (Demis).

Fördelar och nackdelar med skinbooster

Fördelar med Skinbooster:   
+Du får fin lyster, jämnare hudton och får bort fina linjer.
+Naturligt resultat.
+Om du vill undvika fillers är denna behandling att rekommendera.
+Snabb Quick fix beroende på vilken typ av skinbooster du väljer för hudens uppfräschning,                lyster och åter fuktning.
+ Fördröjer hudens åldersprocess och passar alla åldrar.

Nackdelar med Skinbooster:
-  Har inte samma starka effekt som fillers behandlingar innebär, det vill säga skinbooster fyller          inte ut djupare linjer. 
- Resultatet är ej permanent, för att bibehålla resultatet krävs därmed påfyllning regelbundet.
- Vid behandling kan blåmärken och/eller svullnad uppstå.

Inför en behandling med Skinbooster

Du träffar en av våra certifierade och legitimerad behandlare för en personlig konsultation fysiskt eller digitalt.  Konsultation har alltid varit en viktigt grund i vårt arbete, men nu  ett krav i samband med den nya estetiska lagen som infördes den 1 juli 2021. Det innebär att alla nya kunder som önskar en injektionsbehandling hos oss måste boka en konsultation först. Därefter innfaller det en betänkte tid på 48 timmar innan behandling kan utföras. Detta gäller inte om du är en återkommande kund och gör samma typ av behandling inom 6 månader. 

Under våra konsultioner går vi tillsammans igenom dina önskemål och förväntningar, vi ger dig skriftligt samt muntligt information om de behandlingen/arna du önskar utföra.  Därefter rekommenderar vi behandling/ar som är lämplig/a, vi anger fördelar samt risker med vardera behandlingen vi föreslår.  Vi går igenom din hälsostatus samt eventuell medicinering. 


Själva behandlingen består av små fuktdroppar, med cirka 5 mm mellanrum.
Behandlingstiden är individuell men tar ca 15–30 minuter att utföra.

När passar det inte att utföra en skinbooster behandling?

-Om du är ammande eller gravid.
-Om du har någon form av hudinfektion.
-Om du har herpes eller aktiv akne på området som ska behandlas.
-Om du har öppna sår, skärsår, eller skrubbsår på huden som ska behandlas.
-Om du har använt Roaccutan (isotretinoin) under de senaste 6 månaderna.

Efter din Skinbooster behandling

Tillbaka till arbetet

Skinbooster behandling innebär kort eller ingen direkt konvalescens tid vilket innebär att du kan gå tillbaka till arbete direkt efter en behandling.
Observera att injektionsområdet kan bli ojämn och svullet efter en behandling, något som är normalt, dock lägger det sig generellt ner efter några timmar.

Svullnad och eventuella ojämnheter lägger sig inom ett par dagar

Att behandla vissa områden på ansiktet med skinbooster kan innebära ”extra känsliga områden” varav tendenser att få blåmärken, detta kan vara bra att känna till som klient. Inom ett par dagar ska svullnad och rodnad ha lagt sig.

Undvik andra behandlingar upp till två veckor

Undvik samtliga hudbehandlingar de kommande två veckorna efter en skinbooster, exempelvis bör du undvika laserbehandlingar, kemiska peels, microneedling behandlingar.

Utsätt inte huden för extrem värme och kyla

Undvik att ta på det behandlade området de kommande 24 timmarna efter en skinbooster behandling. Därefter kan du försiktigt tvätta ansiktet.  Efter 24 timmars regeln kan du som kund även ha makeup.  Undvik att utsätta huden för extrem värme och/eller kyla så länge du har rodnad och är svullen.

Långvarigt men inte permanent resultat

Effekten av Skinboosters är långvarig men inte permanent. För att bibehålla resultatet bör du utföra upprepade behandlingar över tid. En rimlig uppföljning av en behandling är efter 9 månader